Veelgestelde vragen

Enkele vragen?

Kan ik de toonzaal rechtstreeks vanop de grote baan (N8) bereiken?

Nee, u kan ons bereiken via het industriepark “Brambroek” (zie contact).

Moet ik een afspraak maken voor ik naar de toonzaal kom?

Dat mag, maar moet niet. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig die u vakkundig en met plezier zullen ontvangen. Indien u zou langskomen voor een uitgebreide bespreking of prijsaanvraag, kan het wel praktisch zijn om vooraf met een van onze verkoopsmensen af te spreken.

Is een prijsofferte gratis en/of vrijblijvend?

Onze prijsoffertes zijn gratis en volledig vrijblijvend.

Kan ik een offerte ook via e-mail of telefonisch aanvragen?

We geven enkel gevolg aan prijsaanvragen die in de showroom met onze verkopers gedetailleerd werden besproken.

Hoe lang moet ik op een prijsofferte wachten?

Afhankelijk van de omvang of complexiteit van het dossier en de gevraagde opties (+de drukte op het moment van aanvraag), kan de wachttijd variëren van 1 – 3 weken.

Komt er iemand ter plaatse voor een offerte?

Het is aangeraden om met uw benaderende afmetingen (of een plannetje en/of enkele foto’s) langs te komen in onze showroom, onze verkopers zullen dit dan samen met u bespreken. Mocht u het niet zien zitten om zelf de provisoire afmetingen op te nemen, kan er een afspraak gemaakt worden met onze opmeter die ter plaatse komt (onze opmeter is een ervaren schrijnwerker die enkel oog heeft voor het technisch aspect, hij is dus geen verkoper).

Hoe doe ik dat, zelf de afmetingen opnemen?

Om een offerte te maken hebben wij niet de 100% correcte maten nodig, een afmeting mag gerust enkele centimeters afwijken. De maat wordt het best langs buiten opgenomen: u meet niet het raam zelf maar de opening in de gevelsteen, vanop de dorpel (de dagmaat). Als u daarbij ook enkele foto’s toevoegt (binnen en buiten), kunnen onze verkopers in onze showroom u verder begeleiden in uw keuze en u voorzien van het nodige professioneel advies. Later, na verkoop, komt onze opmeter langs voor een finale en correcte opmeting.

Wat is de levertermijn van mijn bestelde ramen/deuren?

De levertermijn gaat niet noodzakelijk in vanaf het moment van verkoop, maar vanaf het tijdstip dat wij in het bezit zijn van de finale productiematen. Afhankelijk van materiaal, kleur, complexiteit en/of omvang van het order, kan dit variëren van 8 – 10 werkweken (uitzonderingen zijn hierop mogelijk, de opgegeven levertermijnen zijn indicatief en nooit bindend).

Kunnen de ramen/deuren ook tijdens de winterperiode vervangen worden?

Ja hoor, in geval van renovatie wordt na het uitbreken van een oud raam meteen het nieuwe gemonteerd. De tijd dat u met een open raamgat zit, wordt zo tot een minimum beperkt. De werken gebeuren voor 90% langs de interieurzijde. Enkel bij extreem winterweer worden de gemaakte afspraken uitgesteld.

Welke ramen/deuren zijn de beste? HOUT, PVC of ALU?

Al het schrijnwerk dat ons atelier verlaat, werd uitvoerig gecontroleerd en is van hoogstaande kwaliteit. Uiteraard heeft elk materiaal zijn eigen karakteristieken en look.

Zullen mijn nieuwe ramen/deuren aan de zuidkant van mijn woning niet verkleuren door het zonlicht?

Nee, onze ramen/deuren worden vervaardigd met de beste UV-bestendige profielen, die uitvoerig werden getest op o.a. langdurige blootstelling aan alle weersomstandigheden.

Kan Derito mijn oude ramen of deuren herstellen?

We zijn niet gespecialiseerd in het renoveren, opfrissen, aanpassen of repareren van oude ramen of deuren (zeker niet als deze niet door ons werden vervaardigd of geplaatst). Onze hoofdactiviteit is het produceren en plaatsen van nieuw schrijnwerk.

Mijn ramen zijn nog in uitstekende staat. Kan ik alleen het glas laten vervangen door hoogrendementsglas?

Misschien, hiervoor is een plaatsbezoek vooraf noodzakelijk. Kijk bovendien eerst goed na of deze oudere ramen de investering nog wel waard zijn… Ramen in goede staat wil niet noodzakelijk zeggen dat deze ramen ook goed afsluiten en/of voldoende isoleren. De kwaliteit van de hedendaagse raamprofielen ligt gevoelig hoger dan deze van 15 à 20 jaar geleden.

Kan ik via Derito een wielrennersuitrusting verkrijgen?

Het is inderdaad mogelijk om via Derito een koersuitrusting aan te schaffen. De kostprijs is 80,00 euro voor een trui (korte mouwen) en een korte broek.

Waarom kiezen voor Derito?

Ramen/deuren in PVC, ALU en HOUT

100% op maat

Correcte prijs-kwaliteitsverhouding

Inspirerende showroom (1300m²)

Verzorgde, vakkundige plaatsing

Eigen productie - puur Belgisch

Topkwaliteit uit eigen streek

Gratis prijsofferte

Ervaren personeel

Uitstekende dienst na verkoop