Luchtdichte plaatsing van buitenschrijnwerk

Luchtdichte plaatsing van buitenschrijnwerk

Een gebouw dat niet perfect luchtdicht is, heeft hier of daar nog kleine spleetjes of kiertjes. Via deze spleetjes en kiertjes komt er koude lucht binnen en/of ontsnapt er warme lucht. Dit zorgt dus voor een energieverlies en op de plaats van de spleetjes en kieren zal de muur ook kouder zijn. Als vochtige lucht uit de badkamer of keuken in aanraking komt met deze koudere plekken, kan het vocht neerslaan en kan men vochtproblemen krijgen. Hierdoor kunnen er schimmels gevormd worden die niet altijd meteen zichtbaar zijn en zowel schadelijk voor de bewoners als voor het gebouw zijn.

Door de immer strenger wordende E-peilnormen is het mogelijk dat uw EPB-verslaggever dergelijke luchtdichte plaatsing vereist.

Om bij het plaatsen van ramen en deuren een luchtdicht resultaat te garanderen, volstaat het niet om enkel gebruik te maken van expansief schuim. Men dient tevens gebruik te maken van een luchtdicht membraan/folie aan de binnenzijde, die nadien mee ingepleisterd wordt.

Derito kan een luchtdichte plaatsing garanderen (optioneel), maar de klant kan hier ook zelf voor instaan, door deze speciale folie na onze plaatsing zelf aan te brengen.